跑步

越野越峰巔 / 流行萬里

小流自小愛山,傲骨嶙嶙的山最是大愛,最是無私。古至帝侯將相,今至攀山高手們,置身崇山峻嶺之中,也不過如流水飛沙,一場突變風雪,一道急湧洪流,足以令凡人瞬間「塵歸塵土歸土,金銀歸當舖」!

所謂夏蟲不語冰,凡人小流盡量唔對唔熟悉既事指指點點,世事本來就很少「非黑即白」,你錯也不等於我對,幾多理據幾多分析都係假,緊記命仔係自己既亦只得一條,挑戰又好挑機又好,認清自己既能力,了解客觀因素,一旦出事唔好連累他人。否則,正如歌仔都有得唱,都是你的錯!

 

 

香港老牌行山團「健行之友」帶頭大阿哥,山友尊稱老闆既李維安,古道熱腸,幾十年來帶過數不清山友穿梭香港各大小山徑;老闆新近榮休享清福,從面書看見他幾乎天天出隊,平日獨自去偷歡,節假日群星拱照,真個不亦樂乎。

早兩日小流驚見老闆踢拖行山相,嘩吓,家下互聯畸世代,露趾相小事一樁但亦難保不會被擺上討論區,再被一批有眼不識泰山既某人,繆人或茂利人批判,一人一句,到時真係口水浸死蛟龍。諸事八掛既小流,當然急急請老闆出來講兩句啦。

老闆直人快語,怕小流轉載得罪人,但小流一向得罪人多,乜都唔怕,深信「天下事抬不過一個理字」,明理人始終係大多數。
附上老闆原連結,識睇梗係睇留言。

https://www.facebook.com/notes/li-wai-on/%E4%BA%BA%E5%AD%97%E6%8B%96%E4%B8%8A%E8%80%81%E8%99%8E%E9%A0%AD/10155502342954783/

最後又係廣告時刻,愛大自然,愛行山,面書上有不少群組。

標題呢個,「越野越峰巔」

https://www.facebook.com/groups/242084356123415/ 係小流當初無意間發起既,歡迎各方山友加入。

分類:跑步

Tagged as:

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s