政治

有種嘔心叫梁振英/林兆彬

今天,梁振英發表他任內最後一份施政報告,而焦點所在當然是他如何「走數」。

在記者會上,他說:「在競選時已不同意全民退保。」

但最令人嘔心的是,翻查錄影,梁振英在2011年9月21日,亦即是在競選期間,曾經在一個論壇上說過:「全民退休保障,係好值得去做。」

當時,他還很風趣地與長者交流。

現在再看這段影片,覺得他實在嘔心到極點。

分類:政治

Tagged as:

2 replies »

  1. 賊治香江二十載
    人淪劏房落難苦
    犲狼當道害忠良
    悲憤無語問蒼天
    {三分天註定 七分靠打拼 愛拼才會贏}
    狼英已倒:梁振英突然宣佈不爭取連任,當然不是因為家人 他這樣倉卒決定,肯定是習近平 要他放棄連任,理由肯定是對他的工作表現和貪婪 不滿。如今淋病蛾竟然表示將會延續梁振英路線,強硬到底 擺明就是換湯不換藥,顯然是向著習近平的新統治策略逆鱗而批,猶如飛蛾撲火。毒蛾肯定冇好下場

    喜歡

  2. 嘛, 好難講. 689唔選. 家丁可以推隻589出黎. 再用各種手段買多12票. 例如暗殺, 恐嚇. 仲一定係呢類手段至顯得佢地夠覇氣. 即係例如撞車咁囉. 正所謂打狗看主人, 家丁亦唔一定走去打皇帝隻狗, 打企晌皇帝隻狗隔鄰果隻老狗一樣有落你面既效果架喎. 最佳證明就係咁都冇上頭條. 叻盡都係二度三度一段仔, 低調處理, 明未?

    或者會有人問, 咁都得? 照我睇, 應該冇乜野唔得. 由當年97前好多年李鵬飛俾人仆穿頭開始, 就有咁既傳統. 有幾個例子可以證明. 著游水褲落黎香港果個乜下場? 出咗冊未? 肥龍呢? 東菇頭黑社會呢? 好似仲著緊草. 仲有就係日月報果個. 選完冇用嘞, 劈幾刀再攞包橙去探你要你收口,

    真係可以咁? 係, 真係得架, 因為已經試過呢條橋, 港豬係冇反應架. 乜野橋? 仲記得教車佬單野嘛? 咁啱爭取權益果吓就遇到車禍, 成隻腳掌剷甩你仲得. 用睇波既講法, 昵吓叫做正宗既收山腳. 香港有冇因此暴動吖? 冇囉. 咁, 既然上次得, 家陣有乜唔得吖. 反正暴動都係皇帝個朶臭之嘛.

    一早提咗要先斬咗個家丁同隻狗, 成棚起晒出黎至有得搞架喇. 唔係班豬再蠢都唔信你啦. 家丁兜狗飯大兜過皇帝俾出黎果兜. 如果皇帝覺得冇面發誨氣, 叫龜丞相照辦煮碗做野, 咁掃把頭今次仆街有排驚嘞.

    喜歡

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s