政治

唔順氣局長 / 林兆彬@社漫

//教育局局長吳克儉昨日出席中學校慶活動時遇上學生請願,學生向他遞交請願信,他卻逕自登車欲離去。逾百學生及校友憤而攔截其座駕,吳克儉則只顧低頭把玩手機,又不時望錶,無視學生。事件擾攘近個半小時,吳終在警方協助下離去。吳其後在另一活動上表示,社會一有問題即歸咎香港教育制度差,他對此「深深不忿」、「好唔順氣」。//

分類:政治

2 replies »

  1. 咦? 發惡喎? 唔係有人喝住, 當場就放狗咬小學雞喇.

    你地估吓唔喝住係會用棍拍鬆件雞扒仔做A餐撻坦雞扒. 定用胡椒粉調味整B餐胡椒雞? 還是做C餐手撕雞? 我估去唔到D餐蓮子炆雞果個程度既.

    做老竇老母既, 養到佢地咁大, 你地對佢地冇感情既咩? 蠢夠味呀? 你地係咪番工番到柒咗, 將公司捽伙記追單果套帶咗番屋企吖? 如果覺得餐牌仲係冇問題既果班. 我又樂見你地仔女揀唔食ABCD餐, 不過走去食天台速遞去地下既特餐飛天免治去骨雞扒. 去過泰國旅行既, 一定見過飛天通菜呢味野.

    ABCD同埋特餐, 紅黑紅紅黑, 就係咁簡單囉. 今日唔食下個月凍冰冰再攞番兜隔夜餸出黎再問你一次食唔食. 你以為走得甩咩?

    喜歡

  2. 小小事就「深深不忿」、「好唔順氣」, 你點做人架? 你條友幾十歲人尸位素餐, 無所事事, 白支人工, 作為納稅人, 我條氣就真係好唔順喇!

    喜歡

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s