社會

LOVE WINS/林兆彬@社漫

lovewins

//美國聯邦最高法院(Supreme Court of the United States)26日做出一項具有歷史里程碑意義的判決:美國同性伴侶結婚的權利受到美國憲法的保障。換言之,美國全國各地,不分東西南北,同性伴侶都可以合法結婚,享有婚姻配偶的所有權益。這是近年全球同性平權運動史上最重要的一場勝利,影響將非常深遠。//

分類:社會, 藝術, LGBTQ

1 reply »

  1. 美國同志爭到結婚權關香港乜事? 知道咪算囉. 美帝發生既事莫非仲緊要過香港家陣水浸眼眉既大小事件? 還是覺得美帝做咗香港就會跟住有? 我話你知, 你諗都唔駛諗, 因為垃圾會同正苦如果唔翻天覆地咁改, 議員根本冇提案權, 定係滿懷希望咁等68狗提條草案跟美帝歩伐走?

    家陣香港係發生緊足以解散垃圾會重選既重大醜聞, 自稱時事評論既一個二個做緊乜? 今日幾月幾號? 七月一號要做乜? 唔係我話七一要做乜, 係民陣叫架. 睇吓香港各大小論壇貼緊乜? 陶傑梁文道, 食狗肉, 同志結婚, 暑假旅遊, 大麻合法化, IKEA執平貨, 港女乜乜乜, 其中不乏民陣班搞手, 春秋二祭平日就講到殺父仇人咁緊要, 講就凶狠. 做就咋過毓民. 我等睇七一得果萬幾兩萬人出黎既寒酸樣, 然後68狗因此過可以骨連任. 到時一個二個扮如夢初醒, 痛斥市民唔支持春秋二祭, 所以唔配有民主之類既鳩話.咁出年七一啲人出黎, 第一個就先屌民陣, 然後至開聲屌強國.咁就包你一筒含得橪橡皮糖都得喇.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s