跑步

渣馬慢腳加油 民間補給支持你!/園丁

承接馬拉Joe的歡樂港馬,今年一班有熱心跑友同市民,將會明天自發來添馬公園為跑手打氣同派食物,一齊幫手照顧慢腳。

打氣的,好多都係經驗豐富的資深跑手,因為佢地都希望將外國馬拉松歡樂的氣氛帶回香港,令本地跑手唔駛去日本歐美都感受到,睇到馬拉松人情味的一面(好似下圖),唔止係冷冰冰的公路。

10931470_420786701403567_4728142923975897350_n

感謝好多人的熱心捐助,好似資深山友John Ellis,今日就捐咗一袋Gel來(下圖)!

Gel

還有很多很多食物,有各種Fancy日本果汁飲料和朱古力:

food

亦有跑手預備火腿芝士來:

6

及其他其他:

4

5

7

田總今年終於表明,唔會DQ食民間補給的非爭標跑手,各位慢腳放心享受啦!

如無意外,我地會在九點鐘於添馬公園等大家。

音樂跳舞唱歌打氣

唔好唔記得,除咗食物之外,學舌鳥、香蕉奶和WAKEupp!"的兩個artists Natalie 和 Dave會來跳舞唱歌打氣!

學舌鳥

香蕉奶

WAKEupp!"

各位加油!最後祝大家開開心心出門口,順順利利完成賽事,平平安安返屋企!

分類:跑步

1 reply »

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s